Βιογραφικο

Η Μαρία Παπαγεωργίου γεννήθηκε το 1984 στα Γρεβενά.

Ζει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα ως μουσικός και δασκάλα φωνητικής.

Έκανε το ντεμπούτο της στη δισκογραφία το 2009 με τη συμμετοχή της στο δίσκο “Homo Logotypous” της Δανάης Παναγιωτοπούλου.

Σήμερα, έχει στο ενεργητικό της 4 προσωπικούς δίσκους, τα: “Όμορφοι και Ηττημένοι”, “Άβουλο Θεριό” & “Μνήμη”- σε στίχους και μουσικές του Αλέξανδρου Εμμανουηλίδη, Σταύρου Ρουμελιώτη και Τιμολέοντα Γκέτσου και το συλλεκτικό βινύλιο με τίτλο “3 Μοίρες” σε δικά της λόγια και συνθέσεις, ενώ το 2016 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Μια Χαραμάδα Πανικού” – μια προσωπική αφήγηση για τις κρίσεις πανικού. Όλο αυτό το διάστημα συμμετείχε σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών όπως οι: Μίλτος Πασχαλίδης, Νίκος Χαλβατζής, Ελεονώρα Ζουγανέλη κ.α., ως ερμηνεύτρια, μουσικός και συνθέτρια.

Έχει γράψει ορχηστρικά θέματα για ταινίες μικρού μήκους και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχει υπάρξει performer στο χοροθέατρο Quasi Stellar της χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη και μέλος της ομάδας «Κοπέρνικος» του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη, με την οποία έκανε παιδικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στον Ελληνικό Κόσμο, το Μέγαρο Μουσικής κ.α.

Η άνοιξη του 2017 τη βρίσκει να κυκλοφορεί το νέο της δίσκο “4 ΧρόΝΙΑ ΔΕΥΤέΡΑ”, που περιέχει ανέκδοτες ηχογραφήσεις με αφορμή τις 50 και πλέον εμφανίσεις της στο Σταυρό του Νότου ενώ το φετινό φθινόπωρο τη βρίσκει, να προετοιμάζεται για ένα ιδιαίτερο μουσικό project στο Skrow Theater, αλλά και να σχεδιάζει τις χειμερινές παραστάσεις της με το Χρήστο Θηβαίο.

Βασικοί συνεργάτες της επί σκηνής τα τελευταία χρόνια είναι οι :

Κοσμάς Λαμπίδης (Usurum) : νέι , φωνή
Ντίνος Μάνος : κοντραμπάσο
Νίκος Παπαβρανούσης : τύμπανα
Σταύρος Ρουμελιώτης : κιθάρες
Χρήστος Τόλης : πιάνο, harmonioum